Mezi závorami ve Svitávce stála dodávka, narazil do ní vlak

Svitávka (Blanensko)/Ústí nad Labem – Nehoda na přejezdu zastavila dopravu na železniční trati z Brna do České Třebové. Vlaky potom jezdily po jedné koleji a nabíraly zhruba čtvrthodinová zpoždění. Cestující z havarovaného vlaku ovšem strávili na cestě o hodinu déle. K nehodě sice nedošlo na přejezdu mezi Ústím nad Labem a Prackovicemi, kde uvázlo auto, kvůli jeho vyproštění však hlavní trať z Prahy do Ústí nad Labem, Děčína a Drážďan zhruba hodinu stála.

Před ranní vlak z Prahy do Vídně vjela ve Svitávce dodávka. Ocitla se uprostřed přejezdu chráněného výstražným světelným zařízením i závorami. Její řidič stihl před vlakem utéct, při srážce tak nikdo neutrpěl zranění, policie vyšetřuje, jak se dodávka mezi závory dostala. „Dechová zkouška u řidiče byla negativní,“ poznamenala policejní mluvčí Iva Šebková.

Cestující z havarovaného vlaku na místě neplánovaně strávili více než hodinu, potom přestoupili do následujícího spoje na Břeclav. Protože byla uzavřena pouze jedna kolej, vlaky mezi Brnem a Českou Třebovou jezdily, nabíraly však zhruba čtvrthodinová zpoždění. K poledni již byly opět otevřeny obě koleje.

Mimořádná událost postihla i další úsek I. tranzitního koridoru – mezi Ústím nad Labem a Prahou, kde uvázlo auto na přejezdu. Vlaky musely zastavit a počkat na jeho vyproštění. „Provoz byl již obnoven, nicméně stabilizace bude trvat až do poledních hodin. Soupravy nám schází při obratech,“ podotkl mluvčí Českých drah Radek Joklík.