Z pražského rockového klubu vznikla služebna policie

Praha - Z legendárního rockového klubu Bunkr v centru metropole se stala služebna městské policie. 16 let tento nebytový prostor chátral místo toho, aby ho Praha 1 pronajala. Radnice za rekonstrukci klubu na strážnici spolu s magistrátem zaplatily 35 milionů korun.

Rockový klub Bunkr byl v 90. letech jedničkou pražské hudební scény. Na koncert a pivo sem zašel i bývalý prezident Václav Havel. V roce 1997 úřady klub zavřely, oficiálně kvůli hluku. Podle Miroslava Stejskala, ředitele Městské policie Prahy 1, byly problémem hlavně desítky a stovky lidí, které byly po půlnoci venku před klubem.

Richard Němčok, bývalý majitel Bunkru, podle svých slov vnímal zrušení klubu jako velkou křivdu. Z klubu podle něj mohlo vzniknout alespoň jiné kulturní zařízení. Praha 1 se ale rozhodla, že přízemí a suterén přestaví na novou služebnu městských strážníků. „Sloužit tady bude necelých 60 strážníků a budou mít na starost okolí služebny, řekněme Petrskou čtvrť,“ uvedl Eduard Šuster, ředitel Městské policie hl. m. Prahy.

V bývalém klubu se otevře i tělocvična, bude sloužit také veřejnosti

Sál, ve kterém se ještě před 16 lety konaly koncerty, teď bude sloužit jako tělocvična a to nejen pro strážníky ale i pro širokou veřejnost. „Budou se tady učit základní obranné techniky. Jeden kurz trvá dva měsíce,“ dodal Stejskal.

„Celá hodnota rekonstrukce je 35 milionů, z čehož 25 milionů zafinancovala Praha 1,“ uvedl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1. Podle Němčoka je taková částka na policejní služebnu nepřiměřeně vysoká. Strážnici se do Petrské čtvrti přestěhovali ze dvou nevyhovujících služeben v centru města, do jejichž oprav by městská policie jinak musela investovat.

Z rockového klubu policejní služebna (zdroj: ČT24)
Vydáno pod