V tašce u havlíčkobrodského rybníka bylo mrtvé novorozeně

Havlíčkův Brod – V igelitové tašce u rybníka Drátovce v havlíčkobrodském Perkově nalezli lidé mrtvé dítě. Taška ležela poblíž lesní cesty. Po matce mrtvé novorozené holčičky pátrá policie, případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu. Kvůli dalším informacím prosí veřejnost o pomoc.

Kriminalisté chtějí zjistit, čí dítě je a kdo tašku s mrtvým tělem novorozence u rybníka pohodil. Zajímají se proto o dívky či ženy, které byly těhotné, v minulém týdnu porodily, ale nemají u sebe žádné dítě. Porodit ho mohla v minulém týdnu, kolemjdoucí našel mrtvé dítě v pátek odpoledne.

Dále policisté žádají, aby se ozvali případní svědci, kteří viděli, že se u Drátovce pohybovali lidé s igelitovými taškami. Tělo holčičky bylo uloženo do světle modré igelitové tašky s logem firmy Pompo. „Tato taška byla ještě vložena do další igelitové tašky s logem Penny Market,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Kdo o událostech v Perknově něco ví, může se policii ozvat na tísňovou linku 158, popř. anonymně na linky 974 261 320 a 974 261 325 nebo na e-mail skpv.ook@policievysocina.cz.