Podezřelý kufřík na hodinu uzavřel pražskou Národní třídu

Praha - Policejní hlídka našla dopoledne na pražské Národní třídě podezřelý kufřík. Přivolaný pyrotechnik část ulice na více než hodinu uzavřel, pak zavazadlo odvezl. Kufřík byl naštěstí prázdný.

„Hlídka si kufříku všimla při pochůzce v 10:50. Byl to plastový kufřík s kovovými hranami. Policisté uzavřeli chodník a jeden jízdní pruh silnice,“ upřesnil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Přivolaný pyrotechnik pak okolí nálezu zavřel úplně, aby zamezil ohrožení lidí. „Kolem 12:15 kufřík zajistil a odvezl k prozkoumání a případné likvidaci mimo centrum města,“ dodal Hulan. Doplnil, že v ulici byl pak postupně obnoven provoz.

Policie kufřík našla u domu s popisným číslem 15, v blízkosti je mimo jiné sídlo České advokátní komory. Policie se kloní k názoru, že vlastník kufru se ho chtěl zbavit, ale byl líný jít až k popelnici, a tak ho nechal na ulici.

Uzavírka se dotkla i cestujících hromadné dopravy, tramvaje číslo 6, 9, 18 a 22 byly od 11:30 obousměrně odkláněny, na původní trasu se vrátily kolem 12:25.

Národní třída byla kvůli nebezpečí výbuchu letos uzavřena podruhé. Na začátku února byl na staveništi ve Spálené ulici nalezen nevybuchlý dělostřelecký granát z 2. světové války a obě ulice pyrotechnici asi na hodinu zavřeli.

Vydáno pod