Kvůli smrti chodkyně nemohly ranní vlaky z Lysé do Prahy

Praha – Ranní cestování vlakem do Prahy z Lysé nad Labem či Čelákovic znemožnila žena, která zahynula na kolejích u Horních Počernic. Podle železničářů skočila pod projíždějící osobní vlak. Z Počernic do centra tak museli lidé dojet jinými prostředky MHD. Provoz na trati je stále omezen, průjezdná je jedna kolej.

Kvůli technické závadě byl problém dostat se ráno vlakem do Prahy také od jihozápadu po trati z Berouna a Černošic. ČD odřekly pár vlaků Praha–Řevnice a zpět, rychlíky končily na Smíchově.

Nehoda se stala před sedmou ráno mezi pražskými nádražími Vysočany a Horní Počernice, žena se ocitla v cestě osobního vlaku z Benešova do Horních Počernic. „Podle pracovníků Českých drah žena skočila pod vlak sama,“ uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Po nehodě končily osobní vlaky od Lysé nad Labem v Horních Počernicích, dále museli lidé cestovat autobusem a metrem, autobusové linky dopravní podnik posílil. Ranní rychlíky od Hradce Králové jezdily z Nymburku do Prahy odklonem přes Český Brod, uzavřenému úseku se tak vyhnuly. Před osmou zprůjezdnili železničáři jednu ze dvou kolejí, plně otevřít trať se jim podařilo před devátou hodinou.