Smrt řidiče asi ukončí vyšetřování nehody autobusu u Rokycan

Rokycany – Tragická nehoda zájezdového autobusu, která se stala na dálnici D5 u Rokycan počátkem dubna, zřejmě zůstane neobjasněna. Poté, co řidič autobusu po dvou týdnech podlehl zraněním, která při havárii utrpěl, oznámili policisté, že případ po shromáždění všech důkazů pravděpodobně odloží.

Autobus se skupinou francouzských školáků vyjel 8. dubna brzy ráno z dálnice, nakonec narazil do svahu u silnice. Na místě zahynula šestnáctiletá dívka, ti nejšťastnější cestující vyvázli se šrámy, zhruba polovina skončila s různě závažnými poraněními v nemocnici. Podle informací z místa nebyly u místa nehody vidět známky brzdění, pro vyšetřování příčiny nehody mělo být klíčové svědectví řidiče. Kriminalisté také zahájili trestní řízení, řidiče podezírali z usmrcení z nedbalosti. Ten však utrpěl vážná poranění, kterým ve středu v nemocnici podlehl.

Policisté se okolnostmi nehody stále zabývají. „Je nutné shromáždit všechny informace a podklady, které jsou důležité k řádnému rozhodnutí ve věci. Od zdravotnických zařízení byly vyžádány lékařské zprávy poškozených, vyhodnocuje se digitální tachograf a prozatím nemáme k dispozici výsledky odborných expertiz,“ uvedla policejní mluvčí Jana Tomková. Dodala ovšem, že předpokládá, že kriminalisté případ nakonec odloží.

Řidič autobusu byl posledním účastníkem nešťastného zájezdu studentů remešského lycea do Prahy, který zůstával v plzeňské nemocnici. Ostatní už se vrátili do Francie, sanitky a mikrobusy je převezly na pražské letiště, jejich zdravotní pojišťovna jim potom zajistila leteckou cestu domů.