Rekonstrukce Krkonošské ulice přináší komplikace

Trutnov - Ve Vrchlabí začala velká rekonstrukce hlavní třídy. Práce působí problémy nejen v dopravě, ale komplikují život i majitelům tamních obchodů a restaurací. Kvůli rozkopané ulici jim totiž ubývají zákazníci. Rekonstrukce přitom potrvá až do konce prázdnin.

Největší vrchlabskou ulicí burácejí stavební stroje. Příjezd k náměstí je uzavřený, řidiči se musejí proplétat městem po klikatých objížďkách. Dlouho slibovaná rekonstrukce Krkonošské ulice začala. „První část ulice, která se začala opravovat, je dlouhá tři sta metrů. Pokládá se kanalizace, vyměňuje se hlavní řad a přípojky vody, nový povrch dostane vozovka a chodníky,“ vypočítává místostarosta Vrchlabí Alfred Plašil.  

Krkonošská je ale zároveň zdejší hlavní nákupní třídou. Problém je už jenom zásobování obchodů a na staveniště se příliš nechce ani zákazníkům. „Nyní jsme dost omezení, protože zde zákazníci nemohou parkovat. Navíc teď máme rozbitý chodník, takže se k nám zákazníci nedostanou, a proto jsme museli zavřít,“ říká majitel vrchlabské prodejny Stanislav Joukal. 

Stejní obchodníci přitom po rekonstrukci před třemi lety naopak volali. Tehdy se v rámci projektu Čisté horní Labe opravila většina ulic ve městě. Až na Krkonošskou. „Mohli to udělat najednou. Když se dělala akce Čisté horní Labe, tak se to mohlo udělat celé a nedělat to po etapách,“ domnívá se Stanislav Joukal. „Tehdy byly souběžné ulice částečně rozkopané a bylo potřeba někudy vést dopravu. A také jsme nebyli schopni to celé ufinancovat,“ vysvětluje postup města Alfred Plašil. 

Na zhruba třech stech metrech Krkonošské ulice budou stavaři pracovat až do konce srpna. Další etapy přijdou na řadu, až na ně město sežene peníze.

Komplikovaná rekonstrukce hlavní třídy (zdroj: ČT24)