Ke srážce dvou aut na hranicích v Aši letěly dva vrtulníky

Aš (Chebsko) – Nehoda osobního auta a dodávky na hraničním přechodu v Aši si vyžádala zranění osmi lidí. Některá zranění byla vážná, na místě zasahovali čeští i němečtí záchranáři, z obou stran hranice přiletěly na místo nehody i vrtulníky. Silnice byla uzavřena více než dvě hodiny. Protože k nehodě došlo až za hraniční čárou, vyšetřování se ujali němečtí policisté.

Nehoda se stala ráno na hranicích v Aši, střetla se dodávka, ve které cestovalo sedm Čechů, s osobním autem, jehož posádku tvořili dva němečtí občané. Zranění utrpěla většina z nich, vesměs byla závažnější.

„My jsme ošetřili čtyři zraněné. Pro jednoho, vážně zraněného muže byl přivolán vrtulník, který jej přepravil do plzeňské fakultní nemocnice. Další tři osoby byly zraněny středně těžce a byly převezeny na chirurgii chebské nemocnice,“ přiblížila mluvčí záchranné služby Petra Hnátková. O další zraněné se postarali němečtí záchranáři. Jednoho zraněného transportovali vrtulníkem do nemocnice v Hofu.

Podle vyšetřovatelů zřejmě nehodu zavinil řidič osobního auta, který na mokré silnici dostal smyk a přejel do protisměru, kde narazil do transporteru. V té době zřejmě většina lidí na zadních sedadlech spala a náraz nečekala.

U nehody zasahovali záchranáři z Bavorska i Karlovarska (zdroj: ČT24)