Kamion ležel napříč silnicí R6 u Prahy, celé odpoledne nikdo neprojel

Praha – Rychlostní silnici R6 na okraji Prahy blokoval celé odpoledne převrácený kamion. Tah z Prahy na Kladno a Karlovy Vary se podařilo zprůjezdnit až v půl osmé večer, uzavírka v opačném směru trvala pouze po dobu zásahu záchranné služby – ta odvezla do nemocnice dva zraněné lidi, které hasiči vyprostili z kabiny havarovaného vozidla.

Nehoda se stala na prvním kilometru rychlostní silnice R6, hned za křižovatkou s Pražským okruhem. Kamion mířil na Karlovy Vary, jeho havárie zprvu zablokovala i opačný směr, kam přijeli záchranáři. „Narazil do středových svodidel a převrátil se,“ uvedla policejní mluvčí Soňa Budská.

Protože řidič uvázl v kabině, přijeli na místo hasiči, aby ho vyprostili, vysvobodili také spolujezdkyni. Policisté zvažují, že nehodu způsobil sám řidič. „Pravděpodobnou verzí je, že řidič nepřizpůsobil rychlost povaze a stavu vozovky,“ přiblížil policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Muž od volantu je v nemocnici s těžkými zraněními. „Utrpěl mnohočetná těžká zranění, především vážný úraz hlavy,“ popsala mluvčí záchranky Tereza Janečková. Jeho spolujezdkyně utrpěla při havárii úraz hrudníku.