Most nad Jižní spojkou je skoro pryč, uzavírka možná skončí dřív

Praha - Dělníci už skoro rozebrali betonový most nad pražskou Jižní spojkou. Do dnešní noci odstraní most v ulici Ke Garážím celý. Komunikaci, která je od pátečního večera uzavřená, Technická správa komunikací (TSK) opět zprovozní v neděli v 15:00, díky rychlému postupu prací ale možná i dřív.

Most postupně rozebírají dělníci pomocí obřích nůžek. Oddělené kusy padají na Jižní spojku, kde je navezená hlína, aby se nepoškodila vozovka. Po zbourání mostu začne TSK stavět přes Jižní spojku most nový. Jeho vybudování by mělo trvat několik měsíců, kvůli stavbě se bude uzavírat vždy pouze jeden jízdní pruh.

Uzavírka zatím v Praze nezpůsobila žádné vážnější dopravní problémy - je víkend a navíc špatné počasí, takže provoz je minimální. Na řízení provozu kolem uzavírky policie vyčlenila 15 až 20 policistů.

Objízdná trasa ve směru z Prahy 5 na Prahu 10 vede přes rampu na ulici 5. května a dále po ulicích Ryšavého, Türkova, Senohrabská a Spořilovská. Ve směru z Prahy 10 na Prahu 5 přes rampu na ulici 5. května a dále Vyskočilovou a Michelskou. Pro cestu do Braníka mohou řidiči využít i sjezd na ulici Na Strži s možností pokračovat Budějovickou nebo Olbrachtovou ulicí.

Vydáno pod