V Telči se konala Veteránská revue

Telč – Náměstí v Telči se proměnilo ve velké muzeum historických strojů, motorových i poháněných jen vlastní silou. Konal se tam pátý ročník Veteránské revue. Mezi pojízdnými exponáty byl i stoletý skvost.

Pan Novotný pojal akci stylově a s partnerkou nezapomněli ani na historické oblečení. Jeho Ford z roku 1913 sice pořád jezdí po své ose, ale řídit ho není nic jednoduchého. „Když začne sezona, tak se to musím doma naučit. Nemá to řadící páku, tak se řadí pedálama,“ říká.

S o 17 let mladší Pragovkou Piccolo přijel z Plzně Tomáš Burian. Prozradil, kromě laku je v původním stavu, ale jsou tam doplňky, aby se s tím dalo jezdit v současném provozu. Mezi téměř 200 veterány byly i motocykly. Třeba Indian scout nebo zřejmě nejstarší Triumf z roku 1917. Cestovat na něm je prý dobrodružství.

Reportáž Blanky Poulové (zdroj: ČT24)

Majitelé veteránů nepřijeli do Telče soutěžit o nejhezčí, nejstarší nebo nejdražší stroj, přijeli se pobavit a popovídat s přáteli, pro které se historické stroje staly koníčkem. Velký obdiv sklidili také prvorepublikoví cyklisté. Pro lepší náladu si s sebou na cestu vzali i flašinet. Historické vozy do historické Telče patří. Majitelé veteránů přijedou zase za rok.