Po výrobci drog v Chomutově zůstaly dluhy a zdevastovaný byt

Chomutov - Firmě spravující byty v majetku Chomutova dlužil jeden z nájemníků desítky tisíc. Na nabídku levnějšího bydlení nereagoval a navíc se množily i jeho potyčky se sousedy. Ti začali mít podezření na kriminální činnost muže. Zásahová jednotka protidrogové policie následně v bytě objevila dvě mobilní výrobny drog a skladiště kradených věcí. Škody na zařízení bytu jsou podle prvních odhadů statisícové.

V malém dvoupokojovém bytě byly tisíce kradených věcí. Po zásahu policejní jednotky našli kriminalisté navíc dvě kompletně vybavené mobilní výrobny drog. Policejnímu zásahu předcházela řada konfliktů se sousedy. Původně bezproblémový nájemník přišel o práci a živily ho krádeže a výroba drog.

Byt zůstal zdevastovaný, nájemník zničil postupně vstupní dveře, okna, vybavení kuchyně i koupelnu. Z bytu odmontoval všechny radiátory a odvezl je do sběru. Sprchoval se přímo v pokoji přes gumovou hadici. Voda proudila přes dřevěnou podlahu do spodních bytů. „Odhadovaná škoda je ve statisících, odhaduji to tak na dvě stě až tři sta tisíc korun,“ uvedl Jaroslav Schindler, ředitel Chomutovské bytové a. s.

Policie nájemníka a další dva lidi z bytu obvinila z trestných činů nedovolené výroby drog. Hrozí jim peněžitý trest nebo až pět let vězení. Správce bytu nechá celkovou škodu vyčíslit soudním znalcem, peníze chce po nájemníkovi vymáhat přes soud.

Petr Baraňák k chomutovské výrobně drog (zdroj: ČT24)