Bodla svého muže nožem. Odsedí si osm let

České Budějovice - Krajský soud poslal na osm let do vězení čtyřicetiletou ženu. Loni bodla nožem svého muže, který na následky zranění zemřel. Prý šlo o nešťastnou náhodu, to však posudky znalců vyvrátily. Rozsudek není pravomocný. Tragická událost se stala 1. listopadu 2012 v Českých Budějovicích.

Žena tvrdila, že ji manžel už dříve několikrát napadl. Proto se s ním chtěla rozvést - on to prý ale odmítal. Dne 1. listopadu tedy vzala do ruky nůž. „Nechtěla jsem, aby mi ublížil. Šla jsem proti němu s tím nožem a srazili jsme se. Strašně jsem se lekla a zavolala jsem záchranku,“ uvedla. Podle spisu měl muž bodnou ránu u klíční kosti. Byl výrazně vyšší než jeho žena. Státní zástupce zpochybňoval tvrzení obžalované, podle něj není možné, aby se při rozdílných postavách manželů stala tragédie tak, jak ji popsala žena. Výpověď obžalované zpochybnili i soudní znalci. Podle nich se dá prakticky vyloučit, že by si muž při své postavě na nůž sám naběhl.

Obžalovaná popisovala svého manžela jako agresivního jedince. Takový charakter se však neshoduje s výpovědí svědkyně z přípravného řízení. Z té vyplývá, že zavražděného muže popisovala jeho manželka jako tichého a nemluvného.

Předseda senátu krajského soudu Michal Kubánek při líčení uvedl, že žena v minulosti nožem napadla svého bratra, jehož poranila na ruce.