Tělo ve Vltavě patřilo oběti nehody na Mánesově mostě

Praha - Kriminalistické testy DNA potvrdily, že tělo nalezené koncem dubna v Praze ve Vltavě patří muži, který se stal v březnu obětí nehody na Mánesově mostě. Auto jej tehdy s ženou srazilo do řeky. Žena později zemřela v nemocnici, muže hledali potápěči i vrtulník. Vyšetřování příčin nehody pokračuje.

Tělo muže se objevilo po několika týdnech od tragické nehody v česlech elektrárny Štvanice. „Jelikož bylo ve značném stádiu rozkladu, nařídili kriminalisté expertízu DNA. Její výsledky potvrdily, že se jedná o dvaačtyřicetiletého Čecha, který byl jako chodec účastníkem zmíněné nehody,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Osobní auto na mostě do dvojice chodců narazilo 5. března před 19:00. Podle dostupných informací přijelo ve směru od Klárova, řidič pak z neznámých příčin přejel na levou stranu silnice. Ženu hasiči z řeky vytáhli, svým zraněním později ale v nemocnice podlehla. Po muži policie pátrala, nasadila i vrtulník a potápěče policejního prezidia. Zraněného sedmašedesátiletého řidiče automobilu převezla záchranná služba do nemocnice.

Vyšetřování nehody podle Hulana pokračuje. „Kriminalisté prověřují veškeré okolnosti události a čekají na další výsledky zadaných znaleckých expertíz,“ dodal.