Nehoda tří aut blokovala dopravu v Ostravě. Kamion skončil na poli

Mošnov - Výpadovku z Ostravy směrem na Mošnov na Novojičínsku dopoledne na tři hodiny zablokovala dopravní nehoda tří vozidel. Řidič osobního auta se zřejmě nevěnoval řízení a čelně se srazil s kamionem. Vzápětí narazil do dodávky. Dva lidé utrpěli středně těžká zranění.

Nehoda se stala kolem 10:30 v Plzeňské ulici v Ostravě. Osobní automobil vjel ze zatím neznámých příčin do protisměru a čelně se srazil s protijedoucím kamionem. Náraz odhodil kamion do pole a osobní vůz se vzápětí srazil s dodávkou. Padesátiletého řidiče osobního auta záchranáři převezli se středně těžkým poraněním zad a páteře do ostravské městské nemocnice. Šestatřicetiletý řidič kamionu utrpěl poranění hrudníku. Také jeho zranění jsou podle lékařů středně těžká.

Kvůli odstraňování dopravní nehody uzavřeli policisté výpadovku z Ostravy na Krmelín v obou směrech na tři hodiny. „Provádíme odčerpávání nafty z nádrže havarovaného kamionu,“ uvedl Tomáš Beinhauer, velitel zasahujících hasičů, HZS MS kraje. Příčiny havárie teď zjišťují policisté. Především je zajímá, proč řidič osobního auta na přehledné vozovce a za dobrého počasí vjel do protisměru.

Jiří Loučka k nehodě na výpadovce z Ostravy (zdroj: ČT24)