Podbořany přijdou o polikliniku, lékaři už dostali výpověď

Podbořany (Lounsko) – O polikliniku pravděpodobně přijdou Podbořany na Lounsku. Její majitel dal výpověď všem lékařům i dalším nájemcům. Žádný důvod neuvedl. Zatímco lékaři shánějí nové ordinace, obyvatelé Podbořan se smiřují s tím, že zdravotní služby pod jednou střechou už nenajdou. Problém je to především pro starší pacienty.

Poliklinika je v Podbořanech takřka od nepaměti, posledních dvacet let patří lékaři Vladimíru Záhorskému. Ačkoli téměř neinvestoval do provozních oprav a budova tak působí sešle, existenci polikliniky lidé oceňovali. „Barák byl plný k prasknutí. Nebylo tady místečko, kde byste si mohli něco pronajmout,“ poukázala rehabilitační pracovnice Ilona Jesínková.

Vlastník přesto náhle rozdal všem nájemcům výpovědi. Důvody nevysvětlil jim ani České televizi. Vladimír Záhorský pouze vzkázal, že takhle si kapitalismus nepředstavoval. Žádné informace od něj nedostala ani podbořanská radnice. „Nás zajímá, co s tím objektem bude do budoucna. S majitelem jsem se bavil, bohužel jsem od něj tuto informaci nedostal,“ uvedl starosta Radek Reindl.

Jisté je, že lékaři už v poliklinice nezůstanou. Někteří už si našli nové ordinace, další se rozhodli odejít do důchodu. Jejich náhradu teď chce město najít, oslovilo proto lékařskou komoru.

Petr Baraňák o konci podbořanské polikliniky (zdroj: ČT24)