Trať K. Vary – Chodov je v havarijním stavu, vlaky neprojedou

Karlovy Vary – Výluka, která neměla zcela zastavit provoz vlaků mezi Karlovými Vary a Chodovem, tak nakonec učinila. Správa železniční dopravní cesty po zahájení opravy, která měla postihnout vždy pouze jednu ze dvou kolejí, shledala, že je dráha v havarijním stavu. Její rekonstrukce si vyžádá půldruhého měsíce.

Zpoždění kvůli obousměrnému provozu pouze po jedné koleji a nahrazení jednoho regionálního vlaku autobusem – tak měla vypadat výluka plánovaná do konce června na hlavní železniční trati mezi Karlovými Vary a Chodovem. Nakonec to dopadlo zcela jinak – všechny vlaky včetně mezistátního rychlíku, který tudy projíždí, skončí v Karlových Varech, do Chodova dojedou cestující autobusem a dále budou pokračovat náhradní soupravou. SŽDC, které trať patří, zjistila, že je v tak špatném stavu, že je potřeba uzavřít a opravit obě koleje. Trať prošla poslední zásadní proměnou v 80. letech při elektrizaci.

Kvůli hromadnému nahrazení vlaků autobusy musí cestující počítat zhruba s dvacetiminutovým zpožděním – autobusy nestíhají jízdní doby. Mezi Chodovem a Chebem navíc vůbec nejedou dva odpolední rychlíky, nahradí je osobní vlaky jedoucí vzápětí. „Tato neplánovaná výluka ovlivní provoz i na trati Karlovy Vary – Stará Role a Loket předměstí – Nová Role,“ podotkla mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. Také v těchto úsecích jsou všechny vlaky nahrazeny autobusovou dopravou.