Ráno zanechalo mrtvé na silnici i železnici

Králův Dvůr/Lipník nad Bečvou – Dva lidé ráno zahynuli při dopravních nehodách – jeden na železnici, druhý na silnici. Zatímco ranní srážka vlaku s chodcem na trati Praha–Plzeň u Králova Dvora na Berounsku se stala již ve čtyři ráno a železničáři stihli trať zprovoznit během dalších dvou hodin, důsledky havárie na silnici I/47 u Lipníka nad Bečvou postihly ranní špičku. Kromě samotné silnice policisté uzavřeli také přilehlý sjezd z dálnice D1.

Krátce po šesté ráno se na silnici I/47 na obchvatu Lipníku nad Bečvou srazilo osobní auto a motocykl. „Řidič osobního motorového vozidla nedal přednost motorkáři na obchvatu u Lipníku nad Bečvou,“ popsala policejní mluvčí Marie Štrbáková. Třicetiletý řidič motocyklu byl na místě mrtev. Lipnický obchvat po nehodě policisté uzavřeli, doprava v ranní špičce tak musela jezdit přes město. Navíc řidičům nebyl k dispozici nájezd na dálnici D1. Uzavírka skončila po deváté hodině – zhruba tři hodiny od havárie.

Další člověk zemřel ráno na kolejích ve středočeském Králově Dvoře. Vlak, který svým činem zastavil, byl toho dne první, ke střetu došlo po čtvrté hodině. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal řekl, že se nehoda stala v místě veřejnosti nepřístupném. „Jestli šlo o sebevraždu, to se bude teprve zjišťovat,“ dodal. Vlaky mezi Berounem a Zdicemi po nehodě zhruba hodinu vůbec nejezdily, další hodinu mohly projíždět pouze po jedné koleji.