Hasiči vyjeli k požáru, našli dům plný pervitinu

Aš (Chebsko) – Žádné plameny, zato však hodně drog nalezli hasiči v ašském domě, kam vyjeli k ohlášenému požáru. Ukázalo se, že jde o varnu pervitinu, lidé z okolí hasiče přivolali, když zjistili, že z budovy stoupá černý dým. Policisté o laboratoři věděli, výrobce drog ale zatím jen sledovali. Nakonec šestatřicetiletého cizince podezřelého z výroby drog zadrželi, když prchal. Podle policejního mluvčího Pavla Valenty šlo o největší varnu odhalenou v příhraničí.

V domnění, že v Aši hoří rodinný dům, vyrazily na ohlášené místo čtyři hasičské jednotky. „Podle oznamovatele byl v domě v Aši cítit zápach spáleniny a byl zde vidět kouř ze střechy,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal. Nakonec se ale ukázalo, že nic nehoří – ačkoli byly skutečně cítit chemikálie. Podle policistů zřejmě zahořely chemikálie uskladněné v domě.

Policie věděla, že se v domě vyrábí pervitin, dosud však nezasáhla. Nakonec je k tomu přinutil zásah hasičů. „Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli a zajistili větší množství drogy pervitin a efedrinu, což je látka, ze které se droga zvaná pervitin vyrábí,“ uvedl policejní mluvčí Valenta. Při prodeji na černém trhu by za ně jejich výrobce získal až několik milionů korun.

Šestatřicetiletý muž, který podle policistů pervitin v domě vyráběl, skončil v policejní cele, kriminalisté chtějí, aby zůstal ve vazbě.