Skiareál ve Špindlerově Mlýně čekají změny, majitel chystá zlepšit služby

Špindlerův Mlýn – Služby ve skiareálu ve Špindlerově Mlýně by se měly zlepšit. Nový nájemce nevětšího českého lyžařského střediska společnost Melida plánuje investovat do jeho úprav až 120 milionů korun. V příštím roce chce například vybudovat nové lanovky, půjčovny či stravovací zařízení.

„Připravuje se velká investice. Měly by se propojit areály Svatý Petr a Medvědín,“ podotkl člen představenstva Melidy Igor Rattaj, podle něhož by rozsahem větší projekty ve Špindlerově Mlýně měly odstartovat po ukončení příslušných povolovacích řízení v příštím roce. „Investice 120 milionů korun byla odsouhlasena. Jde o půjčovny, stravovací zařízení, obchody - tedy aktivity, které provozovatel střediska nezastřešoval,“ uvedl Rattaj.

Melida vede areál teprve rok. Během uplynulé zimy přijelo do areálu 550 tisíc lyžařů. Podle ředitele špindlerovského Skiareálu Čeňka Jílka se oproti minulým sezonám výrazně zvýšilo i procento dlouhodobějších pobytů. Skiareál se podle Jílka hodlá dál zaměřit na prodlužování pobytů turistů a profilovat se jako pobytové středisko s nabídkou programu celotýdenní zimní dovolené.

Melida, která je společným podnikem slovenské společnosti Tatry mountain resorts (TMR) a české firmy SMMR ze skupiny Snowhill, získala areál ve Špindlerově Mlýně do dvacetiletého pronájmu loni. Během této doby má do modernizace střediska investovat 800 milionů korun. Spolumajitel Melidy, společnost TMR, s jejímiž akciemi se obchoduje také na pražské burze, na Slovensku provozuje největší lyžařská střediska ve Vysokých a Nízkých Tatrách, jakož i ubytovací zařízení a největší slovenský aquapark pod Tatrami.

Podle ubytovatelů měla úspěch nabídka zlevněných vícedenních skipasů v balíčku s ubytováním, kterou hoteliéři ve spolupráci se skiareálem nabídli letos vůbec poprvé. „Celkově hodnotíme sezonu kladně a jsme s jejím průběhem spokojeni. Návštěvnost je s tou loňskou srovnatelná,“ dodal Jílek.

Lyžování ve Špindlerově Mlýně
Zdroj: ČT24/isifa/Lidové noviny