Kladenský hokejový stadion čeká rekonstrukce

Kladno - Kladenskému hokejového týmu skončila letos licenční výjimka, díky které bylo možné využívat místní stadion. Ten totiž nesplňuje podmínky - například nenabízí dostatek míst k sezení. „Největším problémem je v tuto chvíli to, že nemáme požadovaná místa k sezení, je potřeba 3 500 míst k sezení,“ řekl mluvčí hokejového klubu Rytíři Kladno Vít Heral. Původně byla v plánu výstavba nové multifunkční arény, z toho ale sešlo a město letos chce udělat pouze dílčí rekonstrukci. Není ale jisté, jestli se stavební práce podaří dokončit, než začne nová sezona.

Ani zanedbané toalety a skromné stánky s občerstvením třeba rodiny s dětmi na hokej příliš nelákají. Změnit by se to mohlo už letos. Členové místního fanklubu mají ale pocit, že udělat jen ty nejnutnější opravy nestačí. „Tím to asi by končit nemělo, je potřeba udělat tam i další věc. Proto by třeba nebylo od věci zažádat o výjimku ještě na další sezonu a pokusit se udělat rekonstrukci v klidu a pořádně,“ myslí si člen fanklubu Jaroslav Zelenka.

Komplexní rekonstrukce je ale drahá a město na ni nemá. „Celkově bude ta rekonstrukce stát 250 milionů a my potřebujeme dát do pořádku školy, školky, takže nepředpokládáme, že by se to dělalo jako jedna velká investice najednou,“ uvedl primátor Kladna Dan Jiránek (ODS). Letos tak magistrát investuje jen 30 milionů.

Kladenský hokejový stadion čeká rekonstrukce (zdroj: ČT24)

Projekt nabírá zpoždění, teprve minulý týden město vyhlásilo výběrové řízení. Zaměstnanci provádějí na stadionu zatím jen běžné práce údržby, velká rekonstrukce začne nejdřív v červenci, už v polovině září ale startuje nová extraligová sezona. „Musíme být připraveni na všechny varianty i na to, že se rekonstrukce nestihne tak, abychom mohli hrát první domácí zápas doma,“ potvrdil Heral.

Kladenští ale věří, že se alespoň základní práce do začátku sezony dokončit podaří. „Podle našeho názoru lze stihnout všechny práce včetně montáže sedaček do konce roku,“ řekl kladenský primátor. Pokud ne, Rytíři Kladno by znovu museli požádat o výjimku, aby klub mohl v extralize pokračovat, nebo hrát na jiném než domácím stadionu.