V Praze na Červeném vrchu se srazily tramvaje

Praha - V Praze 6 na Červeném vrchu se krátce po devatenácté hodině srazily dvě tramvaje. Podle informací policie nikdo nezemřel, zhruba deset lidí ale utrpělo zranění. Řidič jedné z linek byl v tramvaji zaklíněn, hasiči ho museli vyprostit. Příčinou havárie bylo zřejmě selhání lidského faktoru, škoda asi přesáhne dva miliony korun, uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. V úseku Dejvice - Divoká Šárka byl po nehodě tramvajový provoz přerušen a nahrazen náhradní autobusovou dopravou.

K nehodě došlo přímo ve stanici Červený vrch. Tramvaj, která na zastávku přijížděla ve směru na Dejvickou narazila do tramvaje, která v tu chvíli ve stanici stála. Náraz si vyžádal osm většinou lehkých zranění, hlavně tržné rány a pohmožděniny. Řidiče tramvaje, která náraz způsobila, odvezla sanitka do nemocnice se zraněním hlavy a nohy.

V tuto chvíli hasiči vyprošťují zaklíněné tramvaje, poté budou muset tramvaje dovést do vozovny. Provoz tramvají je momentálně přerušen v obou směrech, linky 20 a 26 odkloněny do Podbaby a pro cestující je ale k dispozici autobusová linka kopírující trasu tramvají. Omezení bude trvat nejméně do dvaadvacáté hodiny.

Situace se později večer zkomplikovala poté, co se jedna z havarovaných tramvají při odtahování do vozovny Vokovice „přetrhla“. Na místo bylo nutné dopravit náhradní podvozek. Jde o tramvaj 14T, známou jako Porsche.  „Tam šlo o to, že už při nehodě ty přechodové můstky, ty články jednotlivé u 14T byly poškozeny,“ řekl pracovník dispečinku. Když pak jiná tramvaj couvala s poškozeným vozem do vozovny, jeden z článků se uvolnil. „Je tam potřeba přivézt podvozek, dát to pod to a odstrkat do těch Vokovic,“ dodal.

Telefonát Jana Bezděka (zdroj: ČT24)