Nejezte blbě, radí na Prague Food Festivalu

Praha - V Královských zahradách Pražského hradu startuje sedmý ročník Prague Food Festivalu. Třídenní svátek jídla opět představí nejlepší šéfkuchaře, podniky a výrobce nápojů a delikates, a promění areál Královské zahrady v jednu velkou kuchařskou školu. Připraveny jsou kurzy vaření pro rodiny pod taktovkou renomovaných šéfkuchařů, speciální řízené degustace vína, vody, piva, rumů, koňaků či institut chuti se slepou ochutnávkou.

„Chceme, aby návštěvníci mohli ochutnat všechny kuchyně, od francouzské, italské přes čínskou a japonskou. Navíc přinášíme různé zajímavosti. Lidé na festival chodí proto, aby vyzkoušeli něco, co se neodváží v normálním životě ochutnat. Například pokud někdo nezkusil lanýže, může ochutnat právě zde. Budeme tam mít například i stařené maso, které zraje 42 dnů, je z plemene česká stračena,“ láká Gourmet a vydavatel průvodce Grand Restaurant Pavel Maurer. 

Festival nabídne i delikatesy. „Nabídneme nejlepší marmeládu na světě. Málokdo to ví, ale před třemi měsíci zvítězila ve Velké Británii paní, která dělá marmelády v hlubokém šumavském lese,“ dodal Maurer. 

Heslo festivalu zní - Nejezte blbě. „Pořád je to s naším jídelníčkem docela špatné. To je statisticky dokázáno. Naší filosofií je nejen ochutnat různá jídla, ale ukázat návštěvníkům, jak se připravují, jak se vaří a jak chutnají, ve slepých ochutnávkách,“ dodal Maurer.

Festival probíhá od pátku do neděle od 12 do 21 hodin. V neděli končí v osm večer. Další informace k festivalu naleznete zde.

Pavel Maurer a šéfkuchař Martin Matys hosty Studia ČT24 (zdroj: ČT24)
Vydáno pod