Policisté provedli noční zátah v centru Prahy

Praha – Bary, noční kluby, herny a jejich okolí jsou místa, kde se v centru Prahy nejčastěji nabízejí drogy nebo prostitutky. Policie je pravidelně kontroluje. Masivní zátah pořádá dvakrát až třikrát za měsíc, naposledy v noci na dnešek. O Václavském náměstí a přilehlých ulicích mluví policisté jako o největším otevřeném drogovém trhu v Česku.

U jednoho muže v nonstop baru v Krakovské ulici našli policisté pervitin. Zakázanou tvrdou drogu odhalilo jeho vlastní chování. Jen od začátku roku v okolí Václavského náměstí zadrželi kvůli drogám 63 lidí. Prodejci jsou přitom hlavně v barech čím dál rafinovanější. „Na věšáku byla pověšená bunda, přičemž v jedné kapse byla droga a do druhé se strkaly peníze, byla to vlastně taková samoobsluha,“ prozradila vedoucí policejního oddělení Krakovská I Josefa Jelínková.

Nejčastěji se podle policie obchoduje s léky obsahujícími substituční látky, pervitinem a marihuanou. V noci se nabídka rozšiřuje o kokain a extázi. Své triky mají i pouliční dealeři – u sebe třeba mají jen takové množství drog, které není trestné. Vedoucí 5. oddělení OŘ Policie Praha I. Blanka Novotná informovala, že zbytek si ukrývají do různých skrýší v okolí místa, kde se konkrétně pohybují.

Reportáž Richarda Samka a Pavly Sedliské (zdroj: ČT24)

Policisté prohledávali i noční kluby v ulici ve Smečkách, přímo v centru Prahy. Kvůli kuplířství už tady v minulosti bylo obviněno několik lidí a uzavřen byl noční klub Atlas. Tuto noc ale policie žádné obvinění kvůli kuplířství nesděluje. Prokázat ho podle kriminalistů není jednoduché. Na policejní stanici ale končí dalších 15 lidí, většinou cizinců – kvůli podezření na padělané doklady.