Ze skladu sena zůstaly jen zdi, požár způsobil třímilionovou škodu

Mnich (Pelhřimovsko) – Požár, který vypukl v neděli odpoledne v Mnichu na Pelhřimovsku, zničil seník v areálu místního zemědělského družstva. Ačkoli hasiči dostali oheň brzy pod kontrolu, ze skladu zůstaly prakticky pouze betonové zdi. Škodu odhadli hasiči na 3,5 milionu, z toho zhruba milion na uskladněném materiálu.

K hořícímu seníku do Mnichu zamířilo ve dvě odpoledne sedm hasičských jednotek, profesionálové z Pelhřimova a Kamenice nad Lipou a dobrovolníci z okolních obcí. „V době příjezdu prvních jednotek hasičů byla celá budova o rozměrech přibližně 60 x 20 metrů v plamenech. Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Statika objektu byla značně porušená a záhy se propadly stropy,“ popsala mluvčí hasičů Petra Musilová.

Požár lokalizovat se hasičům podařilo po 40 minutách, na místě však zůstávali až do rána. Po uhašení ohně také začali vyšetřovat jeho příčinu, zatím ji však neznají. Naopak již odhadli škodu. Na uskladněném krmivu činí 960 tisíc korun, na 2,5 milionu potom majitel vyčíslil škodu vzniklou na zcela zničeném objektu.