Policie žádá o pomoc: Řidič jedoucí v protisměru stále uniká

Praha - Policie potřebuje pomoc veřejnosti. Pátrá totiž po řidiči, který 10. května odpoledne ujížděl v kradeném autě policejní hlídce po Pražském okruhu v protisměru. Před Lochkovským tunelem sjel řidič do pole. Policie jej nedostihla, i přes varovné výstřely policistům unikl a do teď se jej nepodařilo dopadnout. Kriminalisté žádají případné svědky o pomoc, neznámý muž jel v černém autě značky RENAULT 19.

Řidič svým jednáním ohrozil desítky řidičů, po nájezdu na okruh se z ničeho nic otočil do protisměru a několik desítek metrů jel v odstavném pruhu, pak vysokou rychlostí přejel do nejrychlejšího pruhu, kde málem narazil do jedoucího kamionu, popsala situaci ČT24 policejní mluvčí Eva Kropáčová. „Jakékoli informace či kamerové záznamy mohou pomoci k dopadení řidiče, který se svým jednáním dopustil obecného ohrožení,“ doplnila. 

Řidič, který jel vysokou rychlostí na Pražském okruhu
Zdroj: ČT24/Policie ČR

„Po celou dobu pak už řidič jel v nejrychlejším pruhu, rychlostí kolem 150 kilometrů za hodinu. Ze záběrů kamer je naprosto zřejmé, že ohrozil desítky řidičů. Jen pouhou náhodou nedošlo k dopravní nehodě a zranění nevinných lidí,“ dodala mluvčí. 

Podle záznamů kamer jel muž ve voze Renault 19 s registrační značkou SMH 42-99 a na snímcích zveřejněných na webu policie je částečně vidět i obličej řidiče. „V případě, že poznáte muže na fotografii, nebo znáte někoho, kdo v pátek 10. května jezdil ve zmíněném vozidle, zavolejte na linku 158,“ uvedla policejní mluvčí. Kromě toho policisté uvítají i informace od lidí, kteří během honičky zachytili pronásledovaný vůz na své kamery či fotoaparáty. 

Policie pátrá po řidiči jedoucím v protisměru (zdroj: ČT24)