Při rallyeové soutěži na Teplicku zemřela řidička

Teplice - Při amatérské rallyeové soutěži u Adolfova na Teplicku zemřela čtyřiačtyřicetiletá řidička. Její spolujezdkyně skončila se zraněním v nemocnici. Nikdo z přihlížejících diváků nebyl zraněn. Závod s názvem Rally Teplice, který je novinkou v seriálu Rallye Cup - Středoevropský pohár, byl okamžitě ukončen. Závod ani seriál není součástí akcí Autoklubu České republiky.

„Řidička na silnici směr Adolfov ve velké rychlosti nezvládla své závodní vozidlo,“ popsala nehodu krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová. Žena zemřela na místě, její spolujezdkyni převezla záchranka do nemocnice. Do auta navíc narazil závodník, který jel za ním. Nehoda se stala asi v 17:41.

U Teplic se jel závod Rallye Cupu poprvé, účastnilo se ho podle webových stránek 56 posádek. Závod se startem na teplickém fotbalovém stadionu Na Stínadlech měl mít osm rychlostních zkoušek o celkové délce 72 kilometrů. Podobný závod se v Teplicích jezdil už v 80. letech.

Nehoda na Teplicku je prvním neštěstím při automobilových soutěžích od loňské nehody v obci Lopeník na Uherskohradišťsku, kde závodní vůz vyjel z trati a zabil čtyři dívky ve věku od sedmi do 19 let. Nebyla to vloni jediná smrtelná nehoda, v minulém roce při rallye v ČR zemřelo celkem pět diváků a dva navigátoři.

Po nehodě v Lopeníku přistoupil český Svaz rallye k posílení bezpečnostních opatření. Pořadatelé například jednotně značí okolí tratí, obyvatelé obcí jsou upozorňováni na konání závodů a byl také snížen výkon některých typů závodních aut. Nic podobného ale na Rallye Teplice platit nemuselo, závod nemá s AČR nic společného.