Výbuch plynové láhve zapálil loď na Vltavě, její majitel zahynul

Praha – Požár museli v noci likvidovat pražští hasiči na rozvodněné Vltavě – u kotviště ve slepém ramenu v Libni. V plamenech zahynul jeden člověk, zřejmě majitel lodi, která shořela. Podle hasičů požár způsobil výbuch plynové láhve.

Požáru si hasiči všimli kolem druhé hodiny v noci. „Při monitoringu prací na Vltavě uviděl velitel směny v dáli kouř a nahlásil na operační středisko požár,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Osmimetrové plavidlo musela zasahující jednotka přitáhnout ke břehu, aby ho mohla uhasit. Na lodi nalezli hasiči ohořelé ostatky člověka. Podle policejní mluvčí Jany Rösslerové s největší pravděpodobností patří šedesátiletému majiteli lodě.

Oheň, který na člunu vypukl, poškodil také sousední loď, celkem způsobil stotisícovou škodu. Příčinu policisté zjišťují, s jejím zjišťováním jim pomůže pitva mrtvého muže. „Policisté se společně s hasiči přiklání k závěru, že výbuch způsobila nesprávná manipulace s plynovou láhví,“ uvedla ovšem mluvčí Rösslerová. Dodala, že úmrtí nesouvisí s probíhajícími povodněmi.