Pozor na falešné energetiky, pod záminkou vybírají peníze

Praha - Pražská energetika (PRE) varuje před falešnými pracovníky, kteří obcházejí jednotlivé domácnosti a pod záminkou kontroly elektroinstalace vybírají od lidí peníze. Děje se tak například v pražské Troji. PRE kontroly opravdu provádí, avšak zcela zdarma.

„Naši pracovníci chodí v kombinézách PRE, mají průkazky PRE, jezdí autem označeným PRE a v žádném případě nevybírají peníze. Vše je zdarma,“ upozornil mluvčí firmy Petr Holubec.

V současnosti je podle údajů PRE bez proudu zhruba 300 odběrných míst a deset transformátorů. „Považujeme za úspěch během týdne zprovoznit valnou většinu z 5 000 odpojených míst. V případě transformátorů se snažíme je obejít a napojit odběrná místa jiným způsobem,“ uvedl Holubec. Podle něj se stále energetici v Praze nemohou dostat k dvěma transformátorům, které jsou za protipovodňovou bariérou.

Také Pražská plynárenská postupně obnovuje dodávky plynu. Podle mluvčího společnosti Miroslava Vránka je v současnosti obnoveno připojení 351 přípojek plynu. Zbývá připojit 61.