Titul Miss ozdobí čtvrtou krkonošskou louku

Vrchlabí (Trutnovsko) – Čtvrtý ročník ankety Miss louka vyhlásila Správa Krkonošského národního parku. Vedení parku očekává, že mu budou vlastníci horských luk, ale i turisté, kteří přes ně procházejí, posílat nominace, ze kterých potom odborná porota vybere letošní nejkrásnější louku. Nominovat krkonošské louky je možné do konce srpna.

„Přihlášku může poslat vlastník louky, ten, kdo na ní hospodaří, i ten, který ji zná pouze z pohledu poutníka. Soutěžit mohou travní porosty bez ohledu na způsob obhospodařování,“ uvedl mluvčí Správy KRNAP Radek Drahný. Nominace by měla louku představit, je nutné uvést název louky, její přesné označení na mapě a kontaktní údaje. Autoři návrhů mohou přidat také příběh, který se k louce vztahuje, fotografie či kresby.

Nominace luk přijímá Správa KRNAP do 31. srpna 2013. Je možné zasílat je e-mailem na adresu misslouka@krnap.cz nebo poštou na adresu Správa KRNAP, oddělení ochrany přírody, Dobrovského 3, 543 01 Vrchlabí.

Vítěznou louku ozdobí dřevěná cedulka s nápisem Nejkrásnější krkonošská louka. Zatím ji mají tři plochy, které získaly ocenění v minulých letech. První ročník vyhrála louka u boudy č. 166 v enklávě Bönischových bud nad Černým Dolem, druhý titul Miss louka získala louka nad náhonem v Dolním Maršově, loni zvítězila louka v dolíku u Dolních Štěpanic.