Při průjezdu Pardubicemi se zdržíte, dopravu brzdí souběh oprav

Pardubice - Řidiči, kteří se v těchto dnech vydají do Pardubic, musí počítat s velkým zdržením. Město zažívá největší dopravní komplikace za několik posledních let. Silničáři uzavřeli, nebo částečně omezili dopravu na třech příjezdech do centra krajského města.

Doprava v Pardubicích kolabuje. Na hlavních ulicích stojí stavební stroje a ve městě se tvoří kolony. Částečně uzavřená je totiž výpadovka na Hradec Králové a silničáři opravují i hlavní spojnici s Přeloučí a Chrudimí.

Stavební úpravy ve shodném termínu povolil magistrát Pardubic. Problémy mají i záchranáři, kteří musí projíždět přímo přes staveniště. „Zřejmě magistrát nepovažoval za nemožné povolit všechny stavby najednou,“ uvedl Jaromír Dušek (SPOZ), náměstek hejtmana Pardubického kraje. Magistrát se brání tím, že všechny opravy páteřních komunikací povolit musel. Silničáři by totiž jinak nestihli stavební práce včas dokončit.

„Řidiči nerozeznávají, co je krajské, co je státní a co městské a za veškerými těmito stavbami vidí město,“ uvedl Vladimír Bakajsa, vedoucí odboru dopravy, Magistrát města Pardubic. „Tímto se omlouvám všem účastníkům silničního provozu a doufám, že komfort opravené silnice vyváží tyto útrapy,“ uvedl Miroslav Němec, ředitel Správy a údržby silnic Pardubického kraje. Výpadovku na Hradec Králové otevře Správa a údržba silnic 23. června. Hned na to ovšem uzavře frekventovanou Teplého ulici.

Dopravní kolaps v Pardubicích (zdroj: ČT24)