Opilý řidič zablokoval dálnici D11, tři lidé jsou zraněni

Dobřenice (Královéhradecko) – Nehoda dvou aut, z nichž jedno řídil muž s více než promile alkoholu v krvi, skončila zraněním tří lidí a zablokováním dálnice D11 v době pondělní ranní špičky. U nehody zasahoval záchranářský vrtulník, který odvezl do nemocnice jednoho těžce zraněného člověka. Provoz na dálnici zkomplikovala ještě jedna nehoda, která se stala v koloně a zranění při ní utrpěl další člověk.

První nehoda se stala na 75. kilometru dálnice D11 ve směru na Hradec Králové. Během zásahu záchranářů zůstala dálnice zcela neprůjezdná, zatím se vytvořila asi osmikilometrová kolona. Po půl deváté otevřeli policisté odstavný pruh, kterým je možné havarovaná auta objet. Protože se později zklidnil provoz, kolona se brzy zkrátila.

Podle policistů způsobil nehodu opilý řidič. „Srazila se dvě osobní vozidla, na místě zůstala jedna těžce zraněná a tři lehce zraněné. Viník nehody je pod vlivem alkoholu, nadýchal 1,05 promile,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Na 74. kilometru se později stala další nehoda, po které zůstal průjezdný pouze levý pruh. Lehké zranění při něm utrpěl další člověk.