Z hořícího domu v Karlových Varech hasiči v noci zachraňovali obyvatele

Karlovy Vary – Muže, který se sám nemohl přes plameny dostat do bezpečí, zachraňovali v noci hasiči z hořícího domu v centru Karlových Varů. Z čtyřpatrového bytového domu také evakuovali dvacet jeho obyvatel, kterým potom karlovarský magistrát zajistil náhradní ubytování. Požár zničil dva byty a způsobil škodu 2,5 milionu korun.

K hořícímu domu vyjeli hasiči kolem jedné hodiny v noci. V době, kdy přijeli, se oheň rozšířil z bytu, kde vypukl, do sousedního. Z okna na hasiče volal o pomoc muž, kterému plameny přehradily únikovou cestu. „Hasiči v dýchací technice vyběhli do čtvrtého patra, vyrazili dveře hořícího bytu a muže s použitím záchranné vyváděcí masky vyvedli ven před dům, kde jej předali do péče záchranné služby,“ popsal zásah mluvčí hasičů Martin Kasal. Hasiči evakuovali i další obyvatele budovy – dvacet lidí.

U nočního požáru zasahovalo šest hasičských jednotek s šesti cisternami a dvěma žebříky. Aby se dostali ke všem ohniskům, rozebrali hasiči část střechy. Pod kontrolu požár dostali až po čtyřech hodinách práce v pět ráno, nadobro oheň uhasili až v deset dopoledne.

Obyvatelé domu, které požár vyhnal uprostřed noci, zatím nalezli azyl v prostorách, které pro ně zajistil karlovarský magistrát.

Příčinu požáru hasiči zjišťují. Vyloučili však, že by souvisela s prudkými bouřkami, které se večer Karlovarským krajem přehnaly.