Řidič najel mezi chodce, policisté ho marně hledají

Olbramice (Ostravsko) – Řidiče, který v Olbramicích u Ostravy najel do skupiny lidí, hledají policisté. Při nárazu utrpěl zranění jeden člověk. Incident se stal v noci na sobotu, podle policejní mluvčí Gabriely Holčákové ujel řidič v modré octavii combi směrem na Bravantice.

V sobotu v jednu hodinu v noci zastavil neznámý řidič u skupiny tří lidí, kteří šli u levého okraje vozovky v Olbramicích. Podle policistů na ně zatroubil a vjel mezi ně. Narazil do dvacetiletého muže, který utrpěl zranění. Potom řidič ujel, pomoc zraněnému přivolali svědci nehody.

Policisté po řidiči, který zřejmě necestoval sám, pátrají zatím marně. Obrátili se proto na případné svědky. „V době a v místě události se v obci konala místní zábava a koncert skupiny Rezoni. Existuje tedy předpoklad, že v obci se tak pohybovaly desítky lidí. Je pravděpodobné, že mohou k věci poskytnout kýžené svědectví,“ uvedla mluvčí Holčáková.

Auto, kterým hledaný řidič narazil do chodce, má po střetu poškozené čelní sklo. Registrační značka podle policistů mohla obsahovat 7T5. Řidiče vyšetřovatelé podezírají z těžkého ublížení na zdraví, hrozí mu až desetileté vězení.