Co ŘSD planě slíbilo, Sokolov udělá sám – začíná rekonstrukce Vítězné

Sokolov – Začíná rekonstrukce poničené silnice, která vede na sokolovské sídliště Vítězná. Stejnojmenná ulice bude kvůli opravě uzavřena, rekonstrukce je naplánována až do konce listopadu. Přesto, že rekonstrukci městu slíbil stát, nakonec se do ní pustila radnice vlastními silami, bude ji stát 11 milionů korun.

Když Ředitelství silnic a dálnic stavělo u Sokolova rychlostní silnici R6, vedla objízdná trasa za tehdy uzavřenou a přestavovanou státní silnici přes Sokolov. Jeho obyvatele zatížené hlukem a špínou z hustého provozu měl obměkčit i slib rekonstrukce zdevastované Vítězné ulice. Státní silničáři se však dosud ke slíbené opravě nemají, a tak se rozhodlo provést ji město samo.

Rekonstrukce Vítězné ulice se neobejde bez uzavírek. Silnice nebude uzavřena zcela bezvýhradně, k dispozici bude dopravní obsluze. „Lidé, kteří zde bydlí, budou moci ulicí projet, aby mohli zaparkovat,“ řekl sokolovský starosta Zdeněk Berka. Uzavírka se dotkne také provozu městských autobusů. Jejich zastávky budou po dobu stavby zrušeny a přesunuty ke vjezdu do obce Dolní Rychnov.