Pardubice vyrazily do boje proti rušení nočního klidu

Pardubice – V Pardubicích vyvrcholil dlouholetý spor o dodržování nočního klidu. Státní i městská policie posílily hlídky v centru města kvůli hlučným opilcům i řidičům. Radnice strážníkům nařídila nekompromisní postup.

Obyvatelé a majitelé restaurací a barů stáli několik let proti sobě kvůli dodržování nočního klidu. Teď spolupracují se strážníky a bojují proti vandalům, hlučným opilcům a řidičům, kteří dělají největší potíže. Majitelé restaurací a barů mají letní zahrádky otevřené pouze do půlnoci. Hlídají, aby hosté nedělali hluk. Pokud některý z nich neuposlechne, musí zahrádku opustit a alkohol nedostane ani na baru.

Radnice zároveň vyzvala strážníky, aby při porušování nočního klidu, postupovali nekompromisně, jak potvrdil ředitel Městské policie Pardubice Rostislav Hűbl. Na Pernštýnském náměstí a na Třídě Míru, kde jsou desítky restaurací a barů, se situace postupně uklidňuje. „Došlo k trojnásobnému nárůstu počtu odvezených lidí na protialkoholní záchytku,“ informoval Rostislav Hübl.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Na záchytné stanici teď končí každý opilec, který porušuje noční klid a odmítá například zaplatit pokutu. Nekompromisní postup strážníků a policistů chce radnice na konci léta vyhodnotit.