Na Opavsku srazil vlak auto na přejezdu, řidička je vážně zraněná

Háj ve Slezsku (Opavsko) - Osobní vlak jedoucí po trati mezi Opavou a Ostravou se dnes ráno v Háji ve Slezsku na Opavsku srazil s osobním automobilem. Šestapadesátiletá řidička vozu byla s vážnými zraněními hlavy a mozku převezena do nemocnice. Trať byla kvůli odstraňování následků nehody tři hodiny uzavřená. Celková škoda dosahuje 350 tisíc korun.

Nehoda se stala okolo 06:30 v části Háje ve Slezsku Lhota. Řidička vjela na železniční přejezd, který byl vybaven světelnou signalizací. „Podle dosavadních zjištění byla výstražná světla v době nehody v provozu,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Hasiči museli ze zdemolovaného vozu vyprostit zraněnou řidičku. „Utrpěla poranění hlavy a mozku, které bylo život ohrožující. Zasahující lékař ji musel uvést do umělého spánku, zajistit její dýchací cesty a umělou plicní ventilaci,“ řekl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Ve vlaku, který mířil přes Ostravu z Českého Těšína do Opavy, cestovalo 16 lidí. Hasiči pomáhali vystoupit z vlaku šesti cestujícím, kteří nebyli schopni soupravu opustit s pomocí žebříků. Jednalo se o lidi vyššího věku a jednu tělesně postiženou osobu.