Na Zemanovu počest překřtili hospodu v Novém Veselí

Nové Veselí – V obci Nové Veselí si lidé ode dneška mohou dát pivo „U prezidenta“. Přesně takto se přejmenovala místní hospoda U Bílé růže, kam Zeman během trávení penze na Vysočině rád docházel. Provozovatelé hostince tak splnili slib, který dali už během lednové prezidentské volby. Termín slavnostního přejmenování vybrali záměrně v době, kdy Zeman ve svém oblíbeném místě tráví týden volna. Hlavní části programu, která začala po 20. hodině, se ale pravděpodobně nezúčastní.

Už během voleb Zeman slíbil, že i když minimálně na pět let vymění veselskou tvrz za Pražský hrad, na své přátele nezapomene a bude sem pravidelně dojíždět. Za půl roku se sem stihl podívat už několikrát, naposledy zhruba před dvěma měsíci. Aktuálně se v obci na Žďársku zotavuje z operace zubů. Veselská hospoda, kde se v obou kolech lednové volby sešly desítky příznivců a přátel Zemana, se mu tak odvděčila svým novým jménem. Zemanovo místo v restauraci prý zůstane rezervované.

Lidé se před hostincem začali scházet už v odpoledních hodinách a nápad s přejmenováním většinou schvalovali. Podle provozní Veroniky Klimešové se ale mezi lidmi objevily i kritické názory. Že na Zemana mají ve Veselí někteří lidé rozporuplný pohled, dokládá i incident, kdy záhy po výsledcích voleb někdo pomaloval plot u Zemanova domu rudými symboly.

Vstup Radovana Daňka (zdroj: ČT24)