Dálnice D1 u Domašova popraskala, omezení potrvá do pondělí

Domašov – Mezi 167. a 169. kilometrem dálnice D1 u Domašova na Brněnsku musel být uzavřen pravý jízdní pruh ve směru na Brno. Na vozovce se zřejmě vlivem vedra zvedl panel, který následně praskl. V levém pruhu můžou řidiči jet pouze rychlostí 80 kilometrů v hodině. Provoz na místě byl nicméně ve večerních hodinách plynulý.

Na místě jsou už od večera stavbaři. Poškozená místa musí vybagrovat a přebetonovat. Podle informací České televize by se měla kvůli události zítra mimořádně rozjet i brněnská betonárna. Nejpozději do odpoledne by oba úseky měly být opravené. Kvůli tvrdnutí betonu ale budou zprovozněny pravděpodobně až v průběhu pondělka.

Na poškození povrchu dálnice upozornili řidiči dnes po 17. hodině. Asi desítka jich nahlásila lehčí defekty na vozidlech, především poškození pneumatik, doplnila Vedrová. Pokud budou přetrvávat vysoké teploty, není podle silničářů vyloučené, že se budou zvedat a deformovat i další panely vozovky.

Telefonát Ivy Zigmundové (zdroj: ČT24)

Na jihu Moravy opět padaly rekordy 

Jih Moravy se dnes potýkal s extrémním vedrem. Na mnoha místech padaly teplotní rekordy. V Brodu nad Dyjí u Břeclavi bylo naměřeno 38,7 stupně Celsia. Nad 38 stupňů teplota vzduchu ve stínu vystoupala také v Brně-Žabovřeskách (38,5), ve Strážnici (38,3) a v Dyjákovicích (38,2).