Koupaliště Lhotka je v rukou developera útočištěm bezdomovců

Praha - Obyvatelé několika sídlišť v Praze 4 žádají magistrát, aby vykoupil koupaliště Lhotka od developerské společnosti. Už druhé léto se tam nemůžou koupat a areál chátrá. Vlastník totiž nedosáhl potřebné změny územního plánu, aby mohl stavět, a koupaliště provozovat nechce. Mezitím se do areálu stahují bezdomovci a narkomani a místním už dochází trpělivost.

Developer Eco-Investment koupaliště koupil se záměrem změnit územní plán a postavit tam byty. Ještě loni měl na svých stránkách projekt rezidenčního bydlení, teď už v nabídce není. Developer totiž narazil na odpor obyvatel, petici za zachování koupaliště podepsalo 5 tisíc lidí. Společnost tak sice nestaví, ale koupaliště chátrá.

„Dlouhodobě ztrátový provoz koupaliště Lhotka jsme již nechtěli dotovat. V současné době jednáme s hlavním městem o možnosti odkupu výměnou za jiný nemovitý majetek,“ zástupce společnosti Eco-Investment. Radnice Prahy 4 teď požádala magistrát, aby se tříhektarový pozemek, jehož odhadní cena je 30 milionů korun, pokusil odkoupit.

Magistrát už developerovi nabídl jiné pozemky. Podrobnější informace ale zatím nechtěl sdělit. Pokud se mu podaří koupaliště od developera získat, radnice Prahy 4 už ví, jak s koupalištěm naloží. Příští rok u něj například plánuje otevřít plážový volejbal nebo minigolf.

Boj za otevření koupaliště Lhotka (zdroj: ČT24)
Vydáno pod