Ze střekovských lázní unikl chlor, nebezpečí nehrozí

Ústí nad Labem – Kvůli úniku chloru zasahovali v noci v Ústí nad Labem – Střekově hasiči v budově starých městských lázní. Zjišťovali, zda látka neohrožuje lidi žijící v okolí. Podle výsledku měření je však množství chloru, které se do vzduchu dostalo, spíše obtěžující než nebezpečné.

Hasiči s policisty areál v ulici Bratří Mrštíků a jeho okolí uzavřeli a zjišťovali, kolik chloru v ovzduší je. „Hasiči prováděli několik průzkumů. Při tom prvním určité množství chloru, spíš obtěžující než nebezpečné, naměřili. Při dalších průzkumech se naměřená hodnota snižovala, až nenaměřili nic,“ přiblížil mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Zprvu hasiči předpokládali, že chlor unikal z bývalé technologie lázní, to se ale nepotvrdilo. „Pravděpodobným zdrojem tedy byla kanalizace, která je v objektu otevřena,“ informoval mluvčí Marvan.

Staré střekovské lázně jsou opuštěné od 90. let. Postavil je v roce 1931 pro své zaměstnance tamní továrník Georg Schicht, šlo tehdy o moderní koupaliště. Veřejnosti i závodním plavcům sloužily lázně dalších 60 let, jejich provoz ukončila nepovedená privatizace. O záchraně cenné budovy a její přestavbě mluví ústečtí politici posledních deset let.