V Dejvicích havaroval městský autobus, zraněni jsou 3 cestující

Praha – Tři cestující utrpěli lehká zranění při havárii městského autobusu v ulici Na Pískách v pražských Dejvicích. Autobus naboural do zastávky Dyrinka a prorazil plot jednoho z domů. Na místo přijeli záchranáři a všechny zraněné odvezli do nemocnic.

Nehoda se stala krátce po druhé hodině odpoledne v ulici Na Pískách u křižovatky s Berkovskou. „Podle předběžných informací měl řidič autobusu s jedenácti cestujícími vjet do zastávky, prorazit oplocení a skončit v zahradě jednoho z domů,“ popsala policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Podle prvních informací police mělo být při nehodě zraněno pět lidí včetně řidiče, který zřejmě utrpěl šok. Záchranáři ale nakonec odvezli do nemocnic tři lehce zraněné. Mluvčí záchranky upřesnila, že do motolské nemocnice byla převezena k vyšetření třináctiletá dívka a do vojenské nemocnice dva muži, jeden kvůli nevolnosti a druhý s úrazem hlavy.

Ulice byla po nehodě kvůli vyprošťování havarovaného autobusu hodinu uzavřena. Policisté zatím vyšetřují příčinu nehody.