Hala běchovické reklamní firmy lehla popelem, škoda jde do milionů

Praha – Více než čtyřmilionovou škodu způsobil požár v hale reklamní firmy v pražských Běchovicích. Obešel se bez zranění, oheň ale zničil stroje, které v hale byly, a také tlakové lahve, které vybuchly. Část budovy se zřítila. Dnes hořelo i ve Studnicích na Vyškovsku - byl zničen velkokapacitní seník. Škoda podle předběžného odhadu činí 4,5 milionu korun.

Požár v hale v Podnikatelské ulici vypukl po deváté dopoledne, hasiči potom na místě pracovali asi dvě hodiny. „Po příjezdu na místo hasiči a policisté zjistili, že hoří objekt soukromé společnosti, která se zabývá výrobou reklamy. I z toho důvodu byly hořící skladové prostory plné kartonů a dřeva,“ popsal policejní muvčí Tomáš Hulan. Velkou komplikaci představovaly tlakové lahve, které při hašení explodovaly.

Oheň poškodil výrobní stroje i konstrukci haly, jejíž část se zřítila. Majitel proto odhadl škodu až na 4,5 milionu korun. Proč začalo hořet, zjišťují v Běchovicích vyšetřovatelé hasičského sboru i policie.

Požár na Vyškovsku

Ve Studnicích na Vyškovsku vyhořel dnes odpoledne velkokapacitní seník. Požár vypukl přibližně v 15:00. Střecha se propadla. Oheň se rozšířil také na dva hospodářské stroje. Blízký kravín se však podařilo uchránit. Přibližně v 16:20 dostali hasiči z Vyškovska i Prostějovska pomocí deseti vodních proudů plameny pod kontrolu. Příčina je zatím neznámá, nic nenasvědčuje úmyslnému zapálení. Požár se obešel bez zranění.