Dopolední nehody ochromily železnici

Jaroměř/Litoměřice/Děčín – Tři nehody dopoledne ochromily železniční dopravu na severu a východě Čech. Dva vlaky se střetly s auty, která jim vjela do cesty na přejezdech, pod koly třetího se ocitl chodec.

Na trati, která vede po pravém břehu Labe z Litoměřic přes Ústí nad Labem do Děčína, se krátce po sobě staly hned dvě nehody. Nejprve se v půl desáté mezi Děčínem a Boleticemi nad Labem srazil nákladní vlak s chodcem. Hodinu potom byla trať z Ústí nad Labem do Děčína zavřena.

Když potom železničáři otevřeli jednu ze dvou kolejí, stala se druhá nehoda. Mezi Litoměřicemi a Polepy se srazil osobní vlak s autem. „Došlo k dopravní nehodě automobilu značky Volvo a vlaku na nechráněném železničním přejezdu u obce Třeboutice,“ přiblížila policejní mluvčí Alena Bartošová. Při havárii nikdo neutrpěl zranění, i na této trati se začalo zhruba po hodině jezdit po jedné koleji.

Až po poledni byla zprůjezdněna jednokolejka, která vede z Hradce Králové do Jaroměře. U Smiřic se po desáté hodině srazil osobní vlak s autem. I tato nehoda se obešla bez zranění, podle informací Českých drah auto od nehody ujelo.