Tunely Pražského okruhu jsou uzavřeny, objížďka vede přes město

Praha – Před polednem začala uzavírka části Pražského okruhu mezi dálnicemi D1 a D5. Silničáři naplánovali údržbu tunelů, všechna auta proto musí úsek mezi 7. a 13. kilometrem objíždět. Uzavírka potrvá až do nedělních 11:00.

Ředitelství silnic a dálnic obousměrně uzavřelo část Pražského okruhu kvůli údržbě tunelů Lochkov a Cholupice. Objízdná trasa pro ty, kdo cestují od dálnice D1 k D5 nebo naopak, vede v obou směrech městem a to po ulicích 5. května, Jižní spojka, Barrandovský most a K Barrandovu. Řidiče, kteří chtějí na okruh najet ze Strakonické ulice, vede objízdná trasa ulicemi Výpadová, K cementárně a Pod Lochkovem.

„V souvislosti s tímto dopravním opatřením žádáme řidiče, aby věnovali zvýšenou pozornost dopravní situaci na objízdných trasách, protože i případná drobná nehoda může významně zkomplikovat dopravní situaci na těchto důležitých trasách,“ zdůraznila mluvčí magistrátu Tereza Králová.

Uzavřená část Pražského okruhu je v provozu od roku 2010 a je zatím poslední dokončená. Silničáři v tunelech na okruhu zkouší požárně-bezpečnostní zařízení, opravují technologie, odstraňují záruční závady, nastavují kamery a tunely čistí.