Broumovská uzavírka konečně skončila

Broumovsko - Všichni, kdo míří do východních Čech a k tamní hranici s Polskem, si mohou oddychnout. Brzy ráno skončila komplikovaná objížďka opravované silnice mezi Náchodem a Broumovem přes hřeben Broumovských stěn. Oprava a práce na rozšíření silnice sice ještě budou několik týdnů pokračovat, ale auta již přes stavbu mohou projet.

Objížďka přes okolní vesnice trvala od poloviny dubna. Silnice zvaná Pasa je jedinou hlavní cestou do osmitisícového Broumova a do Broumovského výběžku. Nyní je opět průjezdná. Řidiči ale musejí počítat s tím, že stavební práce ještě zcela neskončily. Budou pokračovat až do října. Čeká je omezení rychlosti na 50 km/h, přímo v úsecích, kde budou probíhat práce, na 30 km/h.

Oprava přijde na asi 90 milionů korun. Jde o největší letošní krajskou investici do silnic, většinu nákladů zaplatí dotace z EU. První etapa opravy začala loni, kdy silničáři udělali přípravné práce, postavili křižovatku na Jetřichov a zhruba čtvrt kilometru hlavní silnice. Letos se staví na 3,5 kilometru dlouhém úseku, stavbaři silnici rozšířili a vybudovali stoupací pruhy.

Reportáž Přemysla Šrámka (zdroj: ČT24)