Překvapení pro bezdomovce: Pražské kontejnery skrývaly lidské lebky

Praha – Patnáct lidských lebek našel bezdomovec u kontejneru na pražských Vinohradech. Podle policistů jde zřejmě o starou sbírku nebo nepotřebnou pozůstalost, lebky totiž měly inventární čísla. Nálezem další očíslované lebky se policisté zabývali již ve středu.

Pražští strážníci a po nich i policisté vyrazili ráno do Londýnské ulice na pražských Vinohradech, bezdomovec jim totiž oznámil, že u kontejneru nalezl bednu s lidskými lebkami. „Detektivové nález důkladně ohledali, zadokumentovali a zjistili, že zastaralá a silně zaprášená bedna obsahuje 15 kusů lidských lebek s evidenčními čísly,“ popsala policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Takové překvapení potkalo ve dvou dnech již druhého pražského bezdomovce. Také ve středu odpoledne přivolal muž, který prohledával odpadkové koše, policisty, když nalezl lebku. I na ní našli evidenční číslo. „Kriminalisté se tak domnívají, že by se s největší pravděpodobností mohlo jednat o pozůstalost nebo sbírku prozatím neznámého majitele,“ naznačila mluvčí Rösslerová. Policisté lebky pošlou expertům, kteří by měli určit, z jaké sbírky lebky pocházejí a také, zda je někdo neukradl. Zda spolu oba nálezy vyhozených lebek souvisejí, kriminalisté zjišťují.