Havlíčkův Brod láká mladé na cenově výhodné pozemky

Havlíčkův Brod - Radnice v Havlíčkově Brodě se snaží udržet ve městě mladé lidi. Připravuje proto lokalitu pro desítky rodinných domů. Zasíťované parcely prodává formou aukce s výhodnou vyvolávací cenou. A zájem je velký. Jen za tři dny už se prodaly téměř tři desítky parcel.

Dvacet šest samostatných a 32 řadových rodinných domků spolu s terasovými vila domy, velkým parkem a dětskými sportovišti buduje město v lokalitě Rozkoš. Teď začíná lidem formou aukce prodávat jednotlivé parcely. „Nás překvapil poměrně výrazný zájem o pozemky, prodali jsme 29 parcel za první 3 dny,“ uvedl Libor Honzárek (TOP 09), radní města Havlíčkův Brod.

Vyvolávací cena je oproti tržní zhruba poloviční

Vyvolávací cena zasíťovaných parcel, navíc prodávaných většinou i s projektem, začíná zhruba na polovině běžné tržní ceny. „Úplně nejnižší cena byla těsně nad hranicí tisíce korun, nejdražší se pohybovala těsně pod patnácti sty korunami,“ dodal Honzárek. S výstavbou domů by se mělo začít už v příštím roce tak, aby se první obyvatelé mohli začít stěhovat už v roce 2015.

Novou lokalitu s desítkami rodinných domů připravuje město v Havlíčkově Brodě (zdroj: ČT24)