Dodávka skrývala dva kilogramy pervitinu – letošní západočeský rekord

Olešná (Tachovsko) – Ve dvou taškách vezl osmapadesátiletý muž více než dva kilogramy pervitinu, když ho zastavila policie. Drogy byly ukryté, našel je však speciálně vycvičený pes. Letos je to největší množství pervitinu, které policisté v Plzeňském kraji zadrželi.

Více než dva kilogramy pervitinu nalezli policisté v polovině minulého týdne v dodávce, kterou kontrolovali v Olešné na Tachovsku. Policisty a jejich speciálně vycvičeného psa zaujaly postupně hned dvě části jejího nákladu. „V dodávce byl naložený textil, ke kterému řidič neměl žádné doklady. Po vyložení nákladu začal pes v prázdné dodávce značit v prostoru přepážky mezi kabinou a nákladovým prostorem,“ popsala policejní mluvčí Jitka Blahutová. Za předními sedačkami nakonec policisté nalezli dvě igelitové tašky s krystalickou látkou. „Provedeným narkotestem se potvrdilo, že jde o metamfetamin neboli pervitin,“ uvedla mluvčí Blahutová.

Řidič, osmapadesátiletý občan Vietnamu, nedojel do svého cíle, policisté ho zadrželi a soud jej poději poslal do vazby. Hrozí mu vězení na dva roky až deset let.