Karlovy Vary chtějí koupit v dražbě sportovní areál

Karlovy Vary - O areál zkrachovalé sportovní organizace AC Start v Karlových Varech zřejmě bude usilovat město. Sportoviště za desítky milionů jde do dražby. Jeho pozemky sousedí s městskou arénou, Vary by tak dostaly pod svou správu největší sportovní areál ve městě.

Karlovarská radnice by ráda viděla atlety, fotbalisty, plavce i hokejisty na jednom místě. Město se proto o atletický stadion utká v dražbě. „Umožňuje to vytvořit velkou sportovní zónu, kterou bude tvořit hala, bazén, atletický stadion a v budoucnu ještě další lokace,“ říká primátor města Petr Kulhánek (KOA).

Do problémů se atletický klub dostal kvůli nejasnostem v hospodaření. Policie zatkla manažery klubu i bývalou náměstkyni primátora Moniku Makkiehovou, která později působila ve vedení organizace. Ta tvrdí, že za problémy může bývalé vedení klubu. „Je to spousta nezdaněných příjmů, které na AC Start probíhaly, druhá věc jsou převody na obchodní společnosti, třetí věc byly půjčky,“ vyjmenovala.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Bez ohledu na výsledek soudu musí zájemci o sportovní areál do 16. září složit pětimilionovou kauci. Vyhlášené výběrové řízení za znalecký posudek 35 milionů plus 10 milionů je podle primátora Kulhánka značně nadhodnocené. „Je povinnost to prodat nejvyšší nabídce. Pokud by žádný takový zájemce nebyl, není vyloučeno, že se to bude nabízet třeba i za nižší cenu,“ konstatuje insolvenční správce Daniel Kaplan.

Zatím neoficiální představa radních je získat areál za cenu do 35 milionů korun, nejlépe za 25 milionů. O dalším postupu města v kauze sportovního areálu budou rozhodovat zastupitelé města už na zítřejším jednání.